top of page
Terugblik & Vooruitblik
Aanslagen

We have the Choice is gegroeid uit een burgerinitiatief van Kristin Verellen – die haar levenspartner Johan Van Steen verloor in de aanslagen van Maalbeek op 22 maart 2016 – en een kring van vrienden. Intussen is We have the choice uitgegroeid tot een organisatie met meer dan 50 vrijwillige cirkelbegeleiders.

Sinds de aanslagen begeleidt We have the choice verbindende Cirkels in verschillende multiculturele contexten op belangrijke kantelmomenten. Cirkels worden georganiseerd in samenwerking met partnerorganisaties, zowel op locatie als online.

Daarnaast ontwikkelen we ook projecten ter ondersteuning van onze missie, en organiseren we opleidingen voor Cirkelbegeleiding.>>>

Kanteltijd

De aanslagen waren een kantelmoment. De samenleving beleeft echter een kanteltijd. Oude ‘zekerheden’ worden stilaan losgelaten of vallen uit elkaar, nieuwe horizonten worden opgezocht. Spanningen lopen op en er is risico op polarisatie, verharding, vervreemding. 

Er is nood aan meer gemeenschap en verbinding in een gefragmenteerde en geïndividualiseerde samenleving: tussen leefgemeenschappen, culturen, leeftijden, buurtbewoners, sociale groepen, … om positief veerkrachtig te staan in deze tijd van verandering en verlies en niet te verglijden in strijd, apathie of slachtofferschap.

Meer mensen erkennen deze noden en gaan ermee aan de slag. We have the choice wil zich de komende jaren als pionierende beweging inzetten voor deze cultuurverandering.

We have the choice in cijfers

138 cirkels

27 lezingen

10 expo’s

23 trainingen

53 online cirkels

7 cirkelworkshops en kampen


 

7460 mensen bereikt

 

waarvan 1093 jongeren en studenten

en 96 jongerenbegeleiders en docenten

in de voorbije 5 jaar

Missie & visie

logo_white.png

Wat zijn cirkels?

Voor wie zijn cirkels?

Hoe een cirkel organiseren?

Cirkel bijwonen?

logo_white.png

Cirkelbegeleider worden?     

logo_white.png
bottom of page