top of page
Projecten

We have the choice is partner in verschillende projecten en educatieve, sensibiliserende en publieksgerichte activiteiten in lijn met onze missie en doelen. We werken samen met diverse organisaties.

Jongeren
Projecten voor jongeren

De voorbije jaren lag onze focus op jongeren van verschillende culturele achtergronden die hun weg zoeken in deze complexe superdiverse samenleving.

De overgang naar volwassen worden en gaan staan voor eigen authentieke keuzes stond centraal. We werkten samen met hogescholen, universiteiten en jongerenwelzijnsorganisaties om hen te bereiken. 

Meer weten over onze jongerenprojecten:

WhatsApp Image 2022-05-14 at 12.41.22 AM.jpeg
WhatsApp Image 2022-06-03 at 9.39.13 PM.jpeg
Intergenerationeel
Intergenerationele cirkels

Droom is dat in elk dorp of wijk mensen van verschillende leeftijden en culturele achtergronden regelmatig samenkomen in cirkel om hun ervaringen te delen over de impact van deze turbulente transitietijd. Ze luisteren naar elkaar en dragen zorg voor elkaar. In het midden van de cirkel kunnen creatieve, vreugdevolle en wijze ideeën groeien. Samen zetten ze deze levensonder-steunende keuzes om in acties en initiatieven en dragen zo bij aan een cultuurverandering. 

Een eerste Intergenerationele Cirkeldag staat gepland op zaterdag 20 april 2024. Op die dag exploreren we met jong en oud hoe we intergenerationele cirkels kunnen organiseren in gemeenten en steden in Vlaanderen, en online over de landsgrenzen heen. Meer info volgt spoedig!

ramadan cirkel.jpg
circle_wehavethechoice_10.jpg
Kopie van Feestelijke lancering vzw Regeneratief leven aangepast.png
Langdurige en onzichtbare ziekte
Kantelmomenten

We verkennen of (online) cirkelrituelen van We have the choice van betekenis kunnen zijn voor mensen wiens leven door een langdurige ziekte ingrijpend verandert. We zoeken naar partnerorganisaties die samen met ons een aanbod willen ontwikkelen.

Werkonbekwaam worden, na een periode van ziekte weer aan de slag gaan of de diagnose krijgen van een permanent invaliderende of ongeneeslijke ziekte, … Dit zijn belangrijke kantelmomenten die heftige gevoelens kunnen oproepen die beter draagbaar zijn als ze gedeeld kunnen worden in cirkel met anderen. 

Een eerste online Cirkel voor mensen met een langdurige en onzichtbare ziekte plannen we op donderdag 7 maart 2024 van 16u tot 17u30. Meer info >>>

Afbeelding van Greet Heylen(1).jpg
WhatsApp Image 2021-12-21 at 9.26.12 PM.jpeg
Ontwerp zonder titel-14.png
Herdenking aanslagen 2016
22 maart 2016

Jaarlijks organiseert We have the choice een publiek herdenkingsritueel voor iedereen die zich geraakt voelde door de aanslagen in Zaventem en Maalbeek op 22 maart 2016. Een ritueel dat steeds vorm krijgt in samenwerking met partnerorganisaties en kunstenaars.

Missie & visie

logo_white.png

Wat zijn cirkels?

Voor wie zijn cirkels?

Hoe een cirkel organiseren?

Cirkel bijwonen?

logo_white.png

Cirkelbegeleider worden?     

logo_white.png
bottom of page